Skip to content

Gebruiksvoorwaarden

Hieronder vindt u de specifieke gebruiksvoorwaarden voor de gedigitaliseerde documenten van de AML.

De gebruiker stemt uitdrukkelijk in met deze specifieke gebruiksvoorwaarden, met uitsluiting van alle andere voorwaarden en doet uitdrukkelijk afstand van het doen gelden van zijn eigen voorwaarden. Elke clausule die in strijd is met deze voorwaarden zal niet worden aanvaard door de Archives et Musée de la Littérature (AML).

Na de betaling van het gebruiksrecht kunnen de gedigitaliseerde documenten worden gedownload via een DropBox-link van de AML.

De AML staat ​​het gebruik van de gedigitaliseerde documenten toe binnen het kader van het specifiek beschreven gebruik in de aanvraag. Elk ander gebruik vereist een nieuwe aanvraag.

Bij uitgave van de gedigitaliseerde documenten is de vermelding van de bron van de betreffende documenten verplicht. Als deze vermelding ontbreekt, is de gebruiker een schadevergoeding van 100% van het gebruiksrecht verschuldigd.
• Sjabloon bronvermelding : AML (Archives et Musée de la Littérature), gevolgd door het referentienummer, de titel en eventueel de auteur van het documentes.
• Inhoudsopgave/bronnenlijst: Archives et Musée de la Littérature, Brussel (België)

Bij uitgave van de gedigitaliseerde documenten is het opsturen van een exemplaar naar de AML verplicht.

De toestemming verleend door de AML aan de gebruiker is enkel van toepassing op het gebruiksrecht (en dus niet op het auteursrecht). De AML zal geen digitalisering uitvoeren voordat de aanvrager een door de auteur of diens rechthebbenden1 ondertekend toestemmingsformulier voor reproductie heeft verstrekt, tenzij het gebruik valt onder één van de euitzonderingen erkend door de Federale Overheidsdienst Economie.

_____________________________________________________

1 Raadpleeg de beheersmaatschappijen voor auteursrecht om meer informatie te verkrijgen over rechthebbenden :

SABAM
SACD-SCAM
SOFAM
JAM
ASSUCOPIE